Activiteitencommissie

Wie zijn we, wat doen, wat willen we?

De activiteitencommissie bestaat uit ouders wiens kinderen op De Wijngaard zitten. We zijn betrokken ouders en vinden het leuk om mee te helpen met activiteiten op school.

Dit zijn wij:

 • Sjoukje van der Zande moeder van Bor, Madelief en Thijmen. Voorzitter
 • Carin Eijgenberger moeder van Laurens en Eline. Penningmeester.
 • Lisanne Kistemaker-de Wit moeder van o.a. Hannah en Daan.
 • Hester van de Kaa moeder van o.a. Joosje en Bor.
 • Kristin Swennes moeder van Rievert, Svea en Stellan.
 • Alexander Thonissen vader van o.a. Elyzabeth.
 • Kim van Os moeder van o.a. Mateo.
 • Iris van Essen leerkracht van groep 3.

Taken activiteitencommissie:

 • Contact tussen de ouders, de school en het bestuur bevorderen.
 • De activiteitencommissie houdt zich bezig met de organisatie en uitvoering van allerlei activiteiten in en rond de school.
 • De activiteitencommissie beheert het ouderfonds waar de ouderbijdrage in wordt gestort.

Maar wat houdt dat in de praktijk in? Wat doen we allemaal?

Wij helpen mee met de organisatie van allerlei activiteiten die het net even nog leuker maken voor onze kinderen op school. Bijvoorbeeld het organiseren van het schoolreisje en de avond 4 daagse, het zorgen voor alle lekkernijen (ijsjes, pakjes drinken, pepernoten etc.) tijdens alle activiteiten op school.

 

We versieren de school in de Kerst- en Sinterklaastijd, zorgen dat de Sint op school komt en helpen met het Kerst- en Paasfeest. We regelen alles rondom de schoolfotograaf en organiseren het eindfeest in de zomer voor alle ouders, kinderen en leerkrachten. We zijn ook bij de jaarlijkse open dag en helpen met de slotdag bij het bedenken van de spelletjes.

 

Ieder jaar ontvangt u van ons een financieel jaarverslag van de ouderbijdrage.

 

​Natuurlijk houden we ook een vinger aan de pols over hoe het in de klassen gaat. We adviseren het team over bovengenoemde activiteiten. Beleidsmatige zaken worden opgepakt door de Medezeggenschapsraad. De activiteitencommissie is een luisterend oor voor de school. Dat betekent dat u altijd een lid van de AC mag aanspreken als u vragen of opmerkingen hebt.

 

Hoeveel tijd kost de ouderraad?

Gemiddeld zit je 3-4 jaar in de activiteitencommissie. We vergaderen circa 5 keer per jaar. Jaarlijks worden voor alle activiteiten werkgroepen ingedeeld (leden AC en team) om de activiteiten te coördineren of helpen te organiseren met behulp van het handboek. Je doet wat je kunt. Het is dus prima te combineren met andere werkzaamheden. Maar het is wel handig als je soms ook overdag beschikbaar bent. Het is een leuke manier om betrokken te zijn bij de school van je kind(eren). Te helpen bij de feesten en andere leuke activiteiten en dus je kind op een andere manier te zien. Je leert de andere ouders en de school beter kennen. Wij zijn altijd op zoek naar extra mensen. Als je eens vrijblijvend mee wilt komen kijken of misschien bij een bepaalde activiteit wilt helpen, ben je van harte welkom.

 

Meer informatie?

We zijn bereikbaar via ac@dewijngaarddoorn.nl. Natuurlijk kun je ook een van de AC-leden aanspreken.

 

Cookie instellingen